I love superfood smoothies

RAW, VEGAN, GLUTENVRIJ

Watermelon Mint Smoothie

 Watermelon Mint

Ingrediënten

5 koppen watermeloen, in stukken
1 kop kersen, zonder pit
1/2 kop munt, vers
1 eetlepel baobabpoeder

Voor 2 glazen

Bereiding

De bereidingstijd is 10 minuten. Blender
alle ingrediënten in 1 à 2 minuten tot
een gladde massa.

Baobab

Baobab bevat zes keer zoveel vitamine C als sinaasappel, gemiddeld zes keer zoveel antioxidanten als veenbes, bosbes en braam, twee keer zoveel antioxidanten als gojibes en vijf keer zoveel kalium als banaan. De baobabvrucht is antiviraal en schimmelwerend en werkt effectief bij het verminderen en tegengaan van osteoporose, spataderen en aambeien. Baobab is geschikte voeding voor mensen met diabetes type 2.

Kers

Kers geeft verlichting bij jicht en hoofdpijn. Kers is een desinfecterend middel. Het ondersteunt een gezond hartritme, een normaal slaappatroon en geeft een goed gevoel. Kers bevat het stabiele antioxidant melatonine, dat de bloed-hersenbarrière gemakkelijk kan passeren. Dit antioxidant heeft een kalmerende invloed op het zenuwstelsel en kan daardoor slapeloosheid verminderen.

Watermeloen

Watermeloen geeft een verhoogd concentratieniveau, helpt je om af te vallen en is goed voor de blaas, de nieren en de lever. Watermeloen spoelt de nieren vanwege de hoge waterconcentratie. Watermeloen is een bron van het krachtige antioxidant vitamine A, dat belangrijk is voor het gezichtsvermogen en het immuunsysteem. Verder zou watermeloen de huid beschermen tegen UV-straling.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *