I love superfood smoothies

RAW, VEGAN, GLUTENVRIJ

Tips bij ontgiften

Tips bij het ontgiften

Medicijnen, vaccinaties en andere gifstoffen belemmeren het lichaam om te detoxen.

Voordat je gaat detoxen zorg je eerste dat je voldoende mineralen in je lichaam te hebben, omdat deze opgebruikt worden tijdens het verwijderen van gifstoffen. Mineralen binden zich aan gifstoffen. Dit doe je onder andere met allerlei superfoods.

Het kan zijn dat bij gebrek aan vitamines, mineralen en aminorzuren, ontgifting niet mogelijk is. Als gifstoffen dan tijdens een detox in het lichaam blijven, kan dat leiden tot een Herxheimer-effect. Dus eerst tekorten aanvullen voordat je gaat detoxen.

Het lymfatisch stelsel is lichaams grootste riool van het lichaam. Het bloed dumpt hier wat het niet wilt en het afval wordt via de lymfen en de lymfenvaten opgeslagen in de lymfeknopen. Als de lymfe knopen gereinigd worden, dan wordt dit via de nieren en de huid gedaan.

Ook dient je spijsvertering in orde te zijn, omdat je de gifstoffen zo veilig kunt verwijderen via je darmen.

Het is aan te bevelen als je begint met ontgiften om niet teveel (groene) smoothies per dag te eten, omdat dit sterke ontgiftingsreacties teweeg kan brengen. Dit laatste is enigszins afhankelijk van de mate van vervuiling van je lichaam, leeftijd en eetgewoonten.

Ontgiftingsreacties die horen bij ontgiften omdat het bloed plotseling zeer bevuild raakt zijn: slechte adem, beslagen tong, huiduitslag, verkoudheid, diarree, koorts en temperatuurwisseling.

Jonge mensen en mensen die heel gezond leven, kunnen meer reiniging aan dan volwassenen die al jaren ongezond eten.

Gekookt voedsel stopt het detoxproces. Ook het eten van bladgroenten zal het detoxproces enigszins afremmen. Dit klinkt misschien niet logisch, omdat bladgroenten juist ook een ontgiftende werking heeft, maar het maakt het bloed enigszins dikker.

Belast je lever tijdens en voor een detox niet met koffie, granen, koffie, alcohol, stress, negatieve emoties zoals boosheid en irritatie.

Zorg ervoor dat je je nieren niet teveel belast met te weinig water, emoties zoals angst. Watermeloen reinigt de nieren enorm.