I love superfood smoothies

RAW, VEGAN, GLUTENVRIJ

I Love Superfood Smoothies

Op deze website vind je heerlijke, snelle en gezonde superfood smoothie recepten. Vind je ze lekker? Dan kun je ons boek kopen.

Over ons boek I Love Superfood Smoothies

Superfoods, je ziet ze tegenwoordig in de meeste supermarkten liggen. En, interessanter nog: veel mensen kopen tegenwoordig superfoods. Superfoods zijn de hype van dit moment. Er is ook een andere hype, namelijk: smoothies. Wij hebben deze twee hypes samengebracht in deze prachtige hardcover uitgave met 208 pagina’s en 114 recepten. Dit boek maakt je tot een superfoodsmoothie-kenner. Je wordt meegenomen in de wereld van de superfoods en smoothies. De bedoeling is dat de lezer aan de slag gaat met het maken van snelle, heerlijke en gezonde superfoodsmoothies. De lezer wordt verrast door de heerlijke smakencombinaties van de 114 smoothies die we hebben bedacht. Er wordt uitgelegd dat je slechts fruit, noten, bladgroenten, superfoods en een blender nodig hebt. De vele kleurrijke plaatjes in het boek en de achtergrondinformatie maken het aantrekkelijk om direct aan de slag te gaan. Er staan in dit boek smoothies om af te vallen en te ontgiften, smoothies voor vitaliteit en gezondheid en smoothies voor verschillende lichaamstypen en levensfasen. Het hoofdstuk over groene smoothies mag ook niet gemist worden. Met de basisrecepten van noten-, hennep- en sesammelk kunnen gemakkelijk heerlijke, gezonde en romige basismelken worden gemaakt. De recepten in dit boek zijn 100% raw, vegan en glutenvrij, dus helemaal van deze tijd. Verder staat achter in dit boek een handig receptenoverzicht en een overzicht van de werking van verschillende superfoods. Aandacht voor smoothies voor baby’s, kinderen en tieners. Lekkere smoothies voor ontgiften, afvallen en bij ziekte. Het hoofdstuk over groene smoothies mag je niet missen. Kortom, voor elk wat wils. Extra: Hoe kom je in ons land voordelig aan je ingredienten?

 

IMG_8594 (Exemplaar met conflict van Daphne Groothuijse 2014-08-20) leverdetox (10) incan orange (2)

Green Power SmoothieCleansing Spring Superfood SmoothieRasta Superfood Smoothie

Waarom superfoodsmoothies?

Je krijgt in één smoothie veel voedingsstoffen binnen.
Voedingsstoffen in smoothies zijn makkelijk opneembaar.
Je krijgt een stralende huid en glanzend haar.
Je eet gezond en je bent toch snel klaar.
Je reinigt je lichaam.
Bij regelmatig gebruik gaat je energieniveau omhoog en je gewicht omlaag.

Daphne en Heleen over hun nieuwe trendy boek I Love Superfoods Smoothies

I love superfood smoothies

I love superfood smoothies

Sinds 3 april 2015 is het boek I Love Superfood Smoothies op de Nederlandse markt gebracht door de Nijmeegse Daphne Groothuijse en Heleen van Eert. In dit gebonden hardcover boek zijn 114 superfood smoothie-recepten gebundeld. Van de achtergrondinformatie en de kleurrijke foto’s krijg je direct zin om aan de slag te gaan met het maken van superfoodsmoothies. Alle recepten in dit boek zijn raw, vegan en glutenvrij. Dus helemaal van deze tijd en supergezond. Je leest in dit artikel wat je van dit boek kunt verwachten en waarom Daphne en Heleen dit boek hebben geschreven. Ook lees je waarom je superfoods zou moeten eten, waarom smoothies tegenwoordig zo populair zijn en waarom detoxen zo belangrijk is voor je algemene gezondheid.

Waarom wilden Daphne en Heleen dit boek schrijven?

Daphne en Heleen waren al een tijdje met superfoods bezig en zij wilden met het schrijven van dit boek een simpel antwoord geven op de vraag hoe je nu superfoods toepast in je dagelijkse dieet. Nog niet iedereen is zich daar bewust van. In het boek wordt de lezer gemotiveerd om aan de slag te gaan met het maken van snelle en gezonde superfood smoothies. Met veel natuurlijke ingrediënten zoals superfoods, fruit, noten, bladgroenten en zaden wordt je meegenomen in de wereld van de superfoods. Met behulp van de smakencombinatietabel kun naar hartenlust combineren en experimenteren, zodat je eigen superfood smoothie-recepten nog lekkerder worden.

Wat kun je van dit boek verwachten?

Dit boek maakt je tot een regelrechte superfoodsmoothie-expert, want je zet binnen een handomdraai de heerlijkste smoothies op tafel. Je leert de voordelen kennen van alle superfoods en verschillende fruitsoorten. Het boek bevat vele citaten over gezondheid en ook veel achtergrondinformatie over gezondheid, groene smoothies, afvallen en detoxen.

Er worden tips gegeven over de blender, de voordelen van onbewerkt voedsel en winkelen in de supermarkt. In deel II van het boek vindt je de recepten. Je vindt er basisrecepten voor noten-, hennep- en sesammelk, recepten voor verschillende levensfasen, ontgiften en lichaamstypen (uit de Ayurveda). Ook groene smoothies is een hoofdstuk apart dat je niet mag missen. Ieder receptenhoofdstuk begint met achtergrondinformatie.

Waarom zou je superfoods eten?

Superfoods is een verzamelnaam voor een aantal supervoedzame en gezonde voedingsmiddelen. Ze kunnen gewone voedingsmiddelen zoals verse groenten en fruit natuurlijk niet vervangen, maar wel de geïsoleerde voedingssupplementen. Omdat superfoods natuurlijk zijn en het volledige spectrum aan voedingsstoffen bevatten, worden ze beter door het lichaam opgenomen. Ieder superfood heeft minimaal 10 kwaliteiten die de gezondheid ten goede komen en heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo worden cellen sneller hersteld door het gebruik van chlorella vanwege de chlorella groeifactor. Natuurlijk heeft het eten van superfoods vooral effect als daarnaast een dieet aanhouden wordt dat rijk is aan vers fruit en verse groente. Superfoods komen nu meestal nog uit gebieden waar de landbouwgrond niet uitgeput is. Niet-biologische groenten en fruit bevatten minder voedingsstoffen doordat de landbouwgrond is uitgeput. Dit gaat in de toekomst alleen nog maar erger worden. Superfoods kun je daarom als aanvulling gebruiken naast je niet-biologische maaltijden.

Waarom zijn superfoodsmoothies tegenwoordig zo populair?

Superfoods, je ziet ze tegenwoordig in de meeste supermarkten liggen.Veel superfoods zijn niet zo lekker om zo op te eten, want ze worden vaak in poedervorm verkocht. Om toch veel van de voordelen van de verschillende poeders binnen te krijgen, kun je ze samen met fruit en bladgroenten blenderen. Zo krijg je in een smoothie-maaltijd enorm veel voedingsstoffen binnen die je lichaam beschermen en voeden en de lichamelijke processen ondersteunen. Verder zijn smoothies en de superfoods gemakkelijk op te nemen door het lichaam. Let er dan wel op dat je ze niet te snel eet en iedere hap even in je mond houdt, zodat de verteringsenzymen hun werk kunnen doen. Andere voordelen van smoothies zijn dat ze het lichaam reinigen, ze je energie verhogen en ze alle enzymen bevatten omdat ze raw zijn. Afvallen is een automatisch bijkomend verschijnsel van het eten van smoothies.

Rauw voedsel, moeten we dat ineens met zijn allen gaan eten?

Superfood smoothies zijn rauw voedsel. Rauw voedsel is gezonder dan gekookt voedsel, hoewel het niet gemakkelijk is om van de een op de andere dag over te stappen naar een leventje met alleen maar rawfood. Je kunt natuurlijk wel beginnen met het eten van rauwe superfood smoothies. En je krijgt je gezin gemakkelijk mee, want de meeste kinderen vinden smoothies heerlijk. Rawfoodies eten alles rauw, zijn gezonder en staan beter in contact met hun gevoel. Gekookt voedsel introduceert toxines in het lichaam, die het lichaam energie kosten om weer vanaf te komen. Raw voedsel kost het lichaam slechts 20% van zijn energie om verwerkt te worden tegenover de 80% die gekookt voedsel aan energie vergt. Enzymen en vitaminen worden behouden bij onverhit voedsel. Je valt ook sneller af, doordat de spijsvertering beter werkt. Detoxen gaat hierdoor ook een stuk gemakkelijker en bovendien zorgt de mindere belasting van de eliminatie-organen dat ze hun taak beter gaan uitvoeren en hierdoor blijft het lichaam gezond.

In het boek vind je ook een hoofdstuk over detoxen. Waarom is detoxen zinvol?

Ons lichaam wordt tegenwoordig blootgesteld aan verschillende toxische substanties zoals pesticiden, amalgaamvullingen, giftige matrassen, tapijten, make-up en verzorgingsproducten. Iedere dag worden er nieuwe chemicaliën goedgekeurd en gebruikt in allerlei producten die wij inademen, eten, op ons lichaam smeren en noem maar op. Maar ook wordt ons lichaam vervuild door verkeerd voedsel te eten zoals gluten of het eten van teveel soorten voedsel door elkaar, zoals gemengde groente en fruit. Groente en fruit combineren niet zo goed en zorgt voor gisting in de darmen. Het proces van detoxen begint zodra je smoothies gaat eten. Het fruit zorgt voor de reiniging van de cellen en groene smoothies reinigen het bloed en voeden het lichaam voor en tijdens het ontgiften. Daarna ga je echt detoxen met het drinken van groente- en fruitsapjes. Groente apart en fruit apart. Dit doe je minimaal 3 dagen tot een week. Wegblijven van verkeerde eetgewoonten en toxische stoffen is een must als we een schoon lichaam willen behouden na een detox.

U kunt hier ons boek kopen.