I love superfood smoothies

RAW, VEGAN, GLUTENVRIJ

Holy Sesame Smoothie

IMG_8739

Sesamzaad is heel voedzaam. Je krijgt er dikker haar en sterkere
nagels van. Het vermindert ook PMS (premenstrueel syndroom)
en bevordert je slaap. Zwart sesamzaad werkt sterker dan wit
sesamzaad.

Ingrediënten

  • 2 koppen bosbessen
  • 2 koppen aardbeien
  • 1 eetlepel chlorellapoeder
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 4 eetlepels zwart sesamzaad
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 eetlepel kokosolie

Voor 2 glazen

Bereiding

De bereidingstijd is 5 à 10 minuten.
Blender alle ingrediënten in 1 à 2
minuten tot een gladde massa.

Groen bordje spirulinaChlorella

Chlorella, een groene eencellige alg, is een goed ontgiftingsmiddel. Chlorella verwijdert alcohol uit de lever. De alg kan zich binden aan zware metalen (zoals kwik en cadmium), aan sommige pesticiden en aan herbiciden en kan deze toxines vervolgens afvoeren. Ook zal bij gebruik van chlorella weefsel sneller herstellen door de Chlorella Groei Factor. Tevens bevat chlorella de stof fycocyanine, die een synergetische werking heeft in combinatie met medicinale paddenstoelen, zoals chaga, maitake en cordyceps. Dit wil zeggen dat ze elkaars werking versterken. Chlorella verhoogt de weerstand en is zeer rijk aan vitaminen en mineralen.

Cacao

Cacao verlaagt de bloeddruk en verlengt de levensduur. De cacaoboon bevat een stofje dat gaatjes in tanden tegengaat. Cacao maakt je vrolijk, doordat er tryptofaan in zit. De boon bevat rijkelijk serotonine. Dit vermindert stress. Tevens is cacao één van de beste bronnen van magnesium, chroom en antioxidanten. Cacao is goed voor hart en bloedvaten.

Kokosolie

Kokosolie bevat de antivirale stof laurinezuur en bestaat voor 90% uit verzadigde vetten. Vetten zijn belangrijke bouwstenen voor alle cellen. Kokosolie verhoogt de werking van de schildklier en de lever, waardoor gifstoffen gemakkelijk afgevoerd worden. Kokosvet wordt heel snel door het lichaam omgezet in brandstof.

Aardbei

Aardbei is een uitstekende bron van vitamine C en mangaan en bevat vitamine B-complex, ijzer en kalium. Aardbei verwijdert gifstoffen uit het lichaam, werkt bloeddrukverlagend en is vochtafdrijvend. Aardbei kan allergische reacties geven.

Bessen

Bessen bevatten veel antioxidanten. Ook zijn bessen antiviraal en antibacterieel. Blauwe bessen maken het bloed schoon en ondersteunen de bloedcirculatie. Alle bessen ondersteunen de oogfuncties.

Blauwe bes

Blauwe bes bevat veel antioxidanten en is een behulpzaam middel bij maagklachten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *