I love superfood smoothies

RAW, VEGAN, GLUTENVRIJ

Dandelion Raspberry 4 Kids

Bosvruchten voor Kids

De Dandelion Raspberry 4 Kids maakt je kinderen blij, omdat hij zo
lekker smaakt. Hij maakt ouders blij, omdat hij zo gezond voor ze is.

 

Ingrediënten

  • 2 koppen aardbeien, diepvries
  • 2 koppen bosbessen, diepvries
  • 2 bananen, in stukken
  • 3 eetlepels cranberries
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 3 eetlepels hennepzaad
  • 1 kop paardenbloembladeren, vers
  • 1 kop rijstemelk
  • Topping: enkele cranberries

Voor 4 glazen

Bereiding

De bereidingstijd is 5 à 10 minuten. Blender alle ingrediënten in 1 à 2 minuten tot een gladde massa. Versier
de smoothie met enkele cranberries.
Chiazaad
Chiazaad bevordert de vochtbalans in het lichaam en ondersteunt de mineralenhuishouding. Het zaad draagt bij aan het balanceren van de bloedsuikerspiegel, celvernieuwing en celgroei. Chiazaad bevat veel omega 3-vetzuren.

Hennepzaad
Hennepzaad bevat de ideale verhouding omega-vetzuren en is een goede bron van eiwitten, waaronder het zeer goed verteerbare edistine. Edistine is goed voor haren en botten. Verder bevat hennepzaad grote hoeveelheden mineralen en
sporenelementen.

Paardenbloem
Paardenbloem versterkt de leverfunctie en stimuleert de galproductie. Het blad werkt vochtafdrijvend en kan overtollig oestrogeen verminderen, omdat het de lever stimuleert. Paardenbloem verbetert de lever- en nierfuncties en wordt daarom ingezet als detoxmiddel.

Aardbei
Aardbei is een uitstekende bron van vitamine C en mangaan en bevat vitamine B-complex, ijzer en kalium. Aardbei verwijdert gifstoffen uit het lichaam, werkt bloeddrukverlagend en is vochtafdrijvend. Aardbei kan allergische reacties geven.

Bessen
Bessen bevatten veel antioxidanten. Ook zijn bessen antiviraal en antibacterieel. Blauwe bessen maken het bloed schoon en ondersteunen de bloedcirculatie. Alle bessen ondersteunen de oogfuncties.

Blauwe bes
Blauwe bes bevat veel antioxidanten en is een behulpzaam middel bij maagklachten.

Banaan
Banaan heeft een kalmerend effect op lichaam en geest en werkt een beetje als een natuurlijk antidepressivum, omdat het tryptofaan bevat, dat wordt omgezet in serotonine. Serotonine geeft je een prettig gevoel. Bananen geven snel en langdurig energie. Bananen zijn goed voor sporters en mensen die lichamelijk werk doen. Ook de vitamine B3 en B6,
kalium en magnesium zijn belangrijk bij het sporten. De pectine in banaan verwijdert toxinen uit de darmen en het kalium verbetert de calciumopname.

Cranberry (veenbes)
Cranberry helpt bij de bestrijding van urineweginfecties. Cranberry kan nierstenen helpen voorkomen en heeft een hoge ORAC-waarde.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *