I love superfood smoothies

RAW, VEGAN, GLUTENVRIJ

Coconut Orange Smoothie

coconut orange smoothie

Deze heerlijke gezonde smoothie bevat onder andere de elektrolytenrijke kokosnootmelk en maarliefst 4 sinaasappels.

Ingrediënten

  • 1 zakje jonge kokosnoot uit de vriezer (toko)
  • 1 eetlepel kokosnootolie
  • 4 sinaasappels (in stukken)
  • 1 rijpe mango
  • 1 grote theelepel ashwaghandapoeder
  • 1 grote theelepel macapoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • klein stukje verse gember (in stukjes)

Voor 4 glazen

Bereiding

Knip de zak met kokosmelk open en gooi de inhoud in de blender. Voeg de overige ingrediënten toe en  blender het geheel in 1 a 2 minuten tot een gladde massa.

Maca

Maca is een adaptogeen met een libidoverhogende werking. Maca verlicht de symptomen van PMS en de menopauze én verhoogt het energieniveau en de mentale helderheid. Maca verhoogt de bloedwaarden vanwege het hoge ijzergehalte. Maca bevat veel calcium, ijzer, silicea en magnesium.

Ashwaghandha

Ashwaghandha is een verjongingsmiddel dat wordt toegepast om de levenskracht te vergroten. Ashwaghandha versterkt de voortplantingsorganen.

Mango

Mango is een bron van vitamine A, B6, C, E en de mineralen kalium en koper. Verder bevat de vrucht betacaroteen. Vitamine A en betacaroteen zijn goed voor het gezichtsvermogen. Volgens de Ayurveda ondersteunt deze vrucht de weefselopbouw.

Sinaasappel

Sinaasappel ondersteunt de vrouwelijke borstfuncties en verhoogt je concentratie. Sinaasappel is een bron van kalium. De pectine in sinaasappel beschermt het slijmvlies van de dikke darm door zich te binden aan toxische stoffen. Sinaasappel is een bron van vitamine A, B en C: bevat per 100 gram 90% van de ADH.

Gember

Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen en verlicht pijn, zoals migraine en gewrichtspijnen. Gember kan behulpzaam zijn bij darm- en eierstok-problematiek. Gember houdt je fit, gezond en helpt tegen straling, mits iedere dag geconsumeerd. Gember houdt verlies van hersencellen tegen en houdt het verteringsvuur gaande; veel mensen krijgen het er warm van. Gember is een goede vetverbrander, maar is wel eetlustopwekkend. Gember versterkt het hart, verwijdt de bloedvaten en helpt tegen reisziekte.

Kokoswater

Kokoswater bevat elektrolyten, zoals kalium, magnesium, fosfor, sodium en calcium. Kokoswater werkt bij 71% van de mensen direct bloeddrukverlagend. Het water uit de kokosnoot hydrateert de huid van binnenuit, verbrandt vet en heeft antivirale en antibacteriële kwaliteiten.

Kijk ook bij de andere smoothierecepten voor meer superfoodsmoothies en smakencombinaties.

 

Klik op de foto’s om naar andere superfoodsmoothierecepten te gaan!

very berryBosvruchten voor Kids7 Spinach (9)IMG_88221

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *