I love superfood smoothies

RAW, VEGAN, GLUTENVRIJ

Boerenkool Druif Smoothie

boerenkooldruif

Het regelmatig eten van boerenkool beschermt je lichaam. Boerenkool bevat veel vitamine A, C  en K, ijzer en zit vol met vezels. Als je  boerenkool rauw eet, dan krijg je  veel meer voedingstoffen binnen. Gekookt voedsel vernietigt de enzymen voor een groot deel. 

Ingrediënten

  • 2 koppen muskaatdruiven
  • 1 banaan, in stukken
  • 1 kop komkommer, in stukken
  • 1 kop boerenkool, gesneden
  • 5 paardenbloembladeren
  • 2 eetlepels gepelde hennepzaad

Voor 2 glazen

Bereiding

De bereidingstijd is 5 minuten. Blender alle ingrediënten in 1 à 2 minuten tot een gladde massa.

Druif

Druif lijkt qua structuur een beetje op onze longen. Druif verbetert de longfunctie en geeft verlichting bij astma. Druif helpt bij regelmatige inname mogelijk de symptomen van Alzheimer te verminderen. Ook bevat druif veel antioxidanten en fytonutriënten die de nieren ondersteunen.

Banaan

Banaan heeft een kalmerend effect op lichaam en geest en werkt een beetje als een natuurlijk antidepressivum, omdat het tryptofaan bevat, dat wordt omgezet in serotonine. Serotonine geeft je een prettig gevoel. Bananen geven snel en langdurig energie. Bananen zijn goed voor sporters en mensen die lichamelijk werk doen. Ook de vitamine B3 en B6,
kalium en magnesium zijn belangrijk bij het sporten. De pectine in banaan verwijdert toxinen uit de darmen en het kalium verbetert de calciumopname.

Paardenbloem

Paardenbloem versterkt de leverfunctie en stimuleert de galproductie. Het blad werkt vochtafdrijvend en kan overtollig oestrogeen verminderen, omdat het de lever stimuleert. Paardenbloem verbetert de lever- en nierfuncties en wordt daarom ingezet als detoxmiddel.

2Hennepzaad

Hennepzaad bevat de ideale verhouding omega-vetzuren en is een goede bron van eiwitten, waaronder het zeer goed verteerbare edistine. Edistine is goed voor haren en botten. Verder bevat hennepzaad grote hoeveelheden mineralen en sporenelementen.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *